Hlavní obsah

Dacia angažovala slavné jméno. Přichází šéfdesignér Aston Martinu

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pozici ředitele designu Dacie přichází Miles Nürnberger, muž, který po 13 letech opouští britský Aston Martin. Automobilka o změně na pozici člověka zodpovědného za vzhled vyráběných vozidel informovala pomocí tiskové zprávy.

Foto: Dacia

Modernizovaná Dacia Duster (Ilustrační foto)

Článek

Velezkušený designér Miles Nürnberg by se měl své nové pozice ujmout už na začátku září, kdy mu místo uvolní Alejandro Mesonero-Romanos, jehož odchod byl oznámen už v dubnu. Jedná se však spíše o posun, neboť Mesonero-Romanos zamíří na místo ředitele designu v Alfa Romeo. V Dacii působil bezmála 12 měsíců.

Dacia má nové logo

AutoMoto

Nürnberger začínal s prací designéra v Kalifornii, kde pracoval pro Ford a následně čtyři roky pro Citroën. Od dubna 2008 pak působil v Aston Martinu, kde se z manažera designu vypracoval až na ředitele. Jeho návrhářský podpis můžeme cenit třeba u modelů Vanquish Zagato, DB11 či Vulcan. Nelze pak opomenout ani první SUV Aston Martin DBX.

Klíčovou prací pro nového člena vedení bude s největší pravděpodobností dokončení sériové verze dosud největší Dacie na trhu, SUV Bigster, na jejímž prototypu se podílel ještě bývalý ředitel. Zároveň Nürnberg přichází ve chvíli, kdy má Dacia nové logo, designový jazyk a chystá expanzi na pole elektromobility.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám