Hlavní obsah

Německý cyklista dvojnásobně překročil rychlost. Pokutu nejspíš nedostane

Německá policie zachytila cyklistu, kterak v místě s omezením rychlosti na 30 km/h jede 62 km/h. Pokutovala by ho několika stovkami eur, stejně jako řidiče auta – kdyby ovšem z místa neujel.

Foto: Polizei Mettman

Cyklistovi radar naměřil 62 km/h.

Článek

Když němečtí policisté předminulý čtvrtek u silnice měřili dodržování rychlostního limitu nedaleko Ratingenu v Severním Porýní-Vestfálsku, kromě řidičů aut, kteří si rychlost nepohlídali, jejich radar vyfotil i jednoho cyklistu. Nebyl to omyl – cyklista překročil rychlost.

Překročil ji víc než dvojnásobně. V místě s limitem 30 km/h jel rychlostí 62 km/h. To je v Německu poměrně vážný přestupek, trestaný pokutou 260 eur (6390 korun) a měsíčním zákazem řízení tomu řidiči, který ho spáchá v obci.

Mimo obec je pokuta 200 eur (4915 korun) a zákaz řízení přichází až ve chvíli, kdy se řidič dopustí stejného přestupku během jednoho roku podruhé.

Foto: Polizei Mettman

Cyklistovi radar naměřil 62 km/h.

Cyklista však pokutován nebyl, protože policii ujel. A třebaže existují fotografie, dohledat ho je téměř nemožné, neboť bicykl nevozí registrační značku jako auto.

Policisté okresu Mettman, kam místo spadá, tedy alespoň připomínají, že pravidla silničního provozu platí i pro cyklisty a že i oni musí v případě jejich porušení počítat se stejnými tresty.

Kde se nejvíc bourá s cyklisty? Rizikové jsou křižovatky

AutoMoto

Ovšem – pouze pokud je policie chytí. Očividně to není tak jednoduché, ani když je hlídka přímo přítomna přestupku, natož třeba ze záznamu z kamery či stacionárního radaru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám