Hlavní obsah

Cybertruck nemusí být šedý. Tesla nabízí barevné folie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budete-li chtít svou Teslu Cybertruck odít do zlaté, modré či šedé barvy, musíte si připravit 6500 dolarů na folii samotnou a pár dalších tisícovek na dopravu auta do jednoho z pouhých čtyř servisů v Kalifornii, které práci zvládnou.

Foto: Tesla
Článek

Americká automobilka Tesla vyrábí model Cybertruck v jediném provedení – s nerezovou nelakovanou karoserií. Pro ty, komu by stříbrná barva neseděla, už v minulosti nabídla možnost ji obalit do bílé nebo černé folie. Nyní k těmto dvěma barvám přidává další tři.

Matná folie barvy růžového zlata a modrá Abyss přijdou na 6500 dolarů (152 tisíc korun). Poslední nová barva, šedá Slip, stojí 6 tisíc dolarů (140 tisíc korun), stejně jako dvě původní barvy, černá Stealth a keramická bílá. V blízké budoucnosti má přibýt také lesní zelená a karmínově červená.

Kdo by měl zájem o jednu ze tří nových barev, musí se připravit na drobnou nepříjemnost – nainstalovat je umí jen čtyři vybrané servisy v Kalifornii. Kdokoliv, kdo žije jinde, by musel svůj vůz do jednoho z těchto servisů dovézt.

Tesla uvádí, že folie jsou samozacelovací v případě drobného poškození a mají uretanový základ. Také tvrdí, že jsou „šetrnější k životnímu prostředí než tradiční vinylové folie“. Neprozrazuje však, jaká firma je subdodavatelem.

Teslu Cybertruck prý trápí koroze, situaci vysvětlil inženýr automobilky

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám