Hlavní obsah

Chystá Lamborghini hybridního nástupce Aventadoru? Frankfurt napoví

Předzvěst nástupce Lamborghini Aventador se má odhalit na frankfurtském autosalonu ve formě superdrahého hybridu. Dvanáctiválcový motor bez přeplňování má ale zůstat na svém místě.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Aventador S (2016)

Článek

Psalo se o tom už v loňském roce - Lamborghini radši vyvine hybridní pohonné ústrojí, než aby svým sporťákům dalo turbodmychadla. Zároveň se hovořilo o tom, že dvanáctiválcový motor může v budoucích vozech této značky zůstat právě jen ve spojení s elektromotorem.

Podle britského webu Autocar se máme hmatatelného výsledku těchto proklamací dočkat už na autosalonu ve Frankfurtu, který proběhne od 12. do 22. září letošního roku. Sant'agatská automobilka tam má odhalit předzvěst nástupce modelu Aventador.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Aventador S (2016)

Má to být auto s malým objemem výroby a cenou okolo dvou milionů liber, tedy asi 56 milionů korun. Aventador nicméně v současnosti nijak omezenou výrobu nemá, takže můžeme očekávat, že jeho nástupce se do své sériové podoby z vozu představeného ve Frankfurtu ještě nějak vyvine.

Co bychom ve Frankfurtu podle Autocaru měli vidět, je hybridní pohonné ústrojí, které má za základ atmosférický dvanáctiválec. Elektromotor mu má pomáhat jak krátkodobě k vyššímu výkonu, tak i k nižší spotřebě paliva a emisím CO2.

Reklama

Výběr článků

Načítám