Hlavní obsah

Dvanáctiválec v lamborghini? Do budoucna jen jako hybrid

Lamborghini Aventador SVJ, které nedávno získalo rekord produkčních aut na Nordschleife, je posledním vozem Lamborghini s dvanáctiválcem bez elektrické dopomoci. Řekl to šéf vývoje automobilky Maurizio Reggiani. Příští modely s V12 už budou hybridní nebo plug-in-hybridní.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Aventador SVJ na okruhu Vallelunga

Článek

Aventador SVJ je zlatým hřebem ryzích dvanáctiválcových lamborghini. „Tohle je poslední případ, kdy bude V12 sama o sobě,” uvedl o voze pro Top Gear Maurizio Reggiani, šéf vývoje automobilky. Jinými slovy, už nikdy Lamborghini nepoužije dvanáctiválec bez podpory elektromotoru.

Dosud neodhalená novinka automobilky Lamborghini tak má další důvod, proč se stát horkým zbožím pro překupníky a ceněným artiklem pro sběratele. Tím prvním je rekord sériových aut na Severní smyčce Nürburgringu. [celá zpráva]

Foto: Lamborghini

Lamborghini Aventador SVJ na okruhu Vallelunga

Fakt, že příští generace dvanáctiválcových lamborgini budou hybridní či plug-in-hybridní, znamená pro inženýry několik překážek. Tou hlavní je váha, a to Reggiani přiznává: „Ještě nemáme to pravé řešení, ale víme, že úspora hmotnosti bude klíčová.”

Reklama

Výběr článků

Načítám