Hlavní obsah

Český úpravce udělá z Volkswagenu Crafter extrémní terénní mikrobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně ukrajinská společnost Torsus se sídlem v Praze chystá nový model s názvem Terrastorm. Stojí na základech Volkswagenu Crafter, má pohon všech kol a až 21 lidí dostane prakticky kamkoli. První fotky ukazují vůz zatím v bahenním maskování, úplné odhalení se čeká v průběhu července.

Foto: Torsus

Torsus Terrastorm

Článek

Na světě patrně není příliš mnoho firem, které se specializují na přestavbu a výrobu autobusů a dělají z nich off-roadové stroje. Jedna taková pochází původně z Ukrajiny, má globální sídlo na Praze 1 a poodhaluje své nejnovější dílo.

Tenhle autobus uveze jen dva pasažéry

AutoMoto

Společnost Torsus představila svůj nový model s názvem Terrastorm, extrémní mikrobus, který uveze až 21 cestujících. Vůz stojí na základech Volkswagenu Crafter s pohonem všech kol. V Torsusu mu ovšem ještě přidali terénní odpružení, což zvýšilo světlou výšku.

Foto: Torsus

Torsus poutá na Terrastorm.

U Volkswagenu je Crafter s pohonem všech kol nabízen se standardním naftovým dvoulitrovým čtyřválcovým motorem od VW s výkonem 177 koní a je možné k němu připojit šestistupňový manuál nebo osmistupňovou automatickou převodovku DSG. Torsus ale neuvedl, jestli to bude platit i pro Terrastorm.

Mikrobus bude nabízen v různých konfiguracích a specifikacích pro různé zákazníky. Patrně půjde často o společnosti, které auto využijí především v terénu. Není totiž příliš strojů, které dostanou 21 osob najednou prakticky všude, kam si řidič zamane.

Drobeček ze Slezska uveze najednou ve lžíci 14 tun

AutoMoto

„Ve zcela novém Terrastormu předvádíme naše ambice stanovit nové standardy na trhu velkých mikrobusů s pohonem 4x4 napříč některými z nejnáročnějších odvětví, která jsou člověku známá,“ nechal se slyšet generální ředitel společnosti Torsus Vakhtang Dzhukashvili.

Foto: Torsus

Uvnitř podle upoutávky najdeme i závodní bezpečnostní pásy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám