Hlavní obsah

Britský úpravce nabízí veterány Rolls-Royce jako elektromobily

Britská firma Lunaz, specializující se na úpravu klasických vozidel na elektromobily, představila své dva nové výtvory. Jedná se o dva modely Rolls-Royce. Phantom V a Silver Cloud jsou nyní i na baterie. Základy vyrobených kusů pocházejí zejména z nepojízdných vraků.

Foto: Lunaz

Lunaz Rolls-Royce Phantom V EV

Článek

Oba modely byly původně vyrobeny v roce 1961. Lunaz vyrobí jen 30 kusů těchto jedinečných strojů s tím, že k dispozici budou jako dvoudveřové kupé, čtyřdveřová limuzína i kabriolet. Každý zájemce si tak přijde na své.

Cena phantomu přitom bude přibližně půl milionu liber, tedy asi 17 milionů korun. Silver Cloud bude o něco levnější. Lunaz si ho cení na cca 10 milionů korun.

Barvou politý rolls-royce má dohru. Čeká ho nový vzhled

AutoMoto

Vizuálně jsou auta prakticky nerozeznatelná od svých originálů ze 60. let, největší změny jsou samozřejmě pod kapotou. Tam je totiž místo původního benzínového motoru elektrický agregát s výkonem 375 koní a baterií, která má kapacitu 80 kWh, díky čemuž ujede až 415 kilometrů. Auta by díky němu měla z 0 na 100 km/h zrychlit za méně než 5 sekund.

Foto: Lunaz

Lunaz Rolls-Royce Silver Cloud EV

Firma, která sídlí v téměř posvátném místě automobilismu, v britském Silverstonu, má ve svém portfoliu i skvostný sportovní Jaguar XK120 a XK140, rovněž je pak vyrábí jako elektromobily. V nabídce se na krátký čas objevil i původní Bentley Continental S2 Flying Spur.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Coupé

Foto: Profimedia.cz

Rolls Royce Silver Cloud

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám