Hlavní obsah

Brit zbytečně vyprovokoval policii a pak divoce ujížděl. Měl pro to důvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní honička v Anglii, kterou začal řidič sportovního BMW i8, se obešla bez nehod a zranění. Byla ale naprosto zbytečná – stačilo nepředjíždět kolonu odstavným pruhem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poutat na sebe pozornost jakýmkoliv způsobem by mělo být pro kriminálníky poměrně jasné tabu podle poučky, že když nedají policii důvod si jich všimnout, nepřijde se na to, co se snaží doopravdy skrýt. Simon Pagett a Dean Stone ovšem této poučky nedbali a v BMW i8 se jali předjíždět kolonu na dálnici M6 severně od anglického Birminghamu.

K jejich smůle v koloně stálo i policejní auto, které se za nimi hned pustilo. Pagett, který seděl za volantem, naznačil zastavení, ale pak se jal ujíždět. Měl k tomu dobrý důvod – kilogram kokainu na palubě v hodnotě půlmilionu liber, tedy asi 14,8 milionu korun.

Pagettovi se ujíždět docela dařilo, nenaboural žádné jiné auto a nezpůsobil žádnou dopravní nehodu. Po pár minutách jízdy z auta vyskočil spolujezdec s batohem a po dalších pár minutách řidič sám honičku ukončil – zastavil u krajnice a nechal se zatknout.

Američan naboural kradené policejní auto, při zatýkání se zmocnil dalšího

AutoMoto

Protože spolujezdec vyskočil před zraky pronásledujícího policisty, sbor se dozvěděl jeho popis a jiný policista ho zadržel nedaleko místa, kde vyskočil. A našel zmíněnou drogu v jeho batohu.

Incident se seběhl 5. listopadu loňského roku, nicméně video honičky bylo spolu s policejní zprávou zveřejněno nyní. Ve zprávě stojí, že Pagett si vysloužil sedmiletý trest odnětí svobody a Stone šestiletý.

Reklama

Výběr článků

Načítám