Hlavní obsah

Američan naboural kradené policejní auto, při zatýkání se zmocnil dalšího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž na Floridě byl ve čtvrtek zatčen po pronásledování, při kterém ukradl dvě policejní vozidla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie vyjela k oznámení o rušení v motelu. Když se však hlídka jala vyšetřovat, 33letý Xavier Javern Cummings skočil do policejního vozu a začal ujíždět.

Další jednotky muže začaly pronásledovat a podle šerifa okresu Volusia Mika Chitwooda úspěšně provedly takzvaný PIT manévr, kdy se podaří roztočit auto pronásledovaného. Ten následně narazil do stromů u silnice.

To však Cummingse nezastavilo. Když se ho policisté pokusili zatknout, svůj čin zopakoval. Skočil do policejního Fordu Explorer, který zůstal bez dozoru, a znovu ujel, uvádí server Wesh 2.

Cummings pokračoval po dálnici I-95 dalších přibližně 16 kilometrů, než policisté použili zastavovací pás, prorazili pneumatiky ukradeného policejního vozu a pachatele zatkli tentokrát už bez toho, aby se zmocnil některého z jejich aut.

Jak by vypadal favorit a další v dnešních policejních barvách? Sbor virtuálně přelakoval historická auta

AutoMoto

33letý muž čelí množství obvinění, včetně ozbrojeného vloupání do dopravního prostředku, útěku, neoprávněného držení střelné zbraně, dvojnásobné krádeže motorového vozidla a řízení s pozastaveným řidičským průkazem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám