Hlavní obsah

Boloňské letiště má nové naváděcí auto. Zvládne 319 km/h, jezdí 30

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naváděcí auta, jinak též follow-me vozy podle charakteristického nápisu, jsou na letištních plochách úplně běžná. Jenže to bývají obyčejná auta, nikoliv Lamborghini Huracán, jako mají na letišti v italské Boloni.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Follow Me

Článek

Letiště Gugliema Marconiho v Boloni má jednu ranvej, malý terminál a v loňském roce odbavilo asi 8,5 milionu cestujících, zhruba polovinu oproti letišti v pražské Ruzyni. Jedna věc však na něm specifická je - naváděcí auto.

I když by jistě stačil nějaký Fiat nebo Alfa Romeo, na tomto letišti slouží Lamborghini Huracán. Automobilka jeden kus letišti předala do užívání před několika dny. Postavila ho na verzi LP580-2, tedy s 580 koňmi pod kapotou a pohonem pouze zadních kol, a nazvala ho jednoduše „Huracán Follow Me”.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Follow Me

Samozřejmostí jsou oranžové majáky s LEDkovým nápisem „Follow me”, tedy „Následuj mě”, a výrazný černooranžový šachovnicový vzor na některých místech karoserie.

Polepy navrhovalo designové studio Lamborghini Centro Stile a přidalo pár zajímavých detailů v barvách italské vlajky různě po autě. Hvězdic po stranách či pruhů na zádi si člověk všimne hned, ale podívejte se i na přední nasávací otvory - také jsou v těch správných barvách.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Follow Me

Zajímavostí budiž, že tenhle Huracán není prvním Lamborghini, který na boloňském letišti slouží. Zhruba před půlrokem letiště dostalo jiný, šedý Huracán. Tento oranžový je v řadě už celkem šestý.

Naváděcí auta s nápisy „Follow me” slouží na větších letištích, a to buď za snížené viditelnosti, nebo v případě neobvyklé překážky někde na ploše, anebo pomáhají pilotům, kteří si pomoc naváděcího auta vyžádají. Např. proto, že se na letišti nevyznají. Letadla s follow-me auty se po letišti pohybují rychlostí přibližně 30 km/h.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám