Hlavní obsah

BMW vyrobilo poslední M3 Coupe, nástupce v podobě M4 bude

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka koncem minulého týdne vyrobila poslední model BMW M3 (E92) v karosářské verzi kupé. Posledním vyrobeným kusem je oranžová M3. Kupé - nově pod označením M4 - se na trhu má podle neoficiálních zpráv objevit nejpozději příští rok.

Foto: BMW

Poslední vyrobené BMW M3 Coupe (E92)

Článek

BMW M3 poslední generace se vyrábělo celkem šest let v továrně v Regensburgu (spolu s běžnými verzemi řady 3, osmiválcový motor se montoval v mnichovské továrně).

Celkem se produkovalo ve třech karosářských verzích, přičemž suverénně nejpopulárnější bylo právě kupé (40 000 ks), následované 16 tisíci kabriolety a 10 tisíci sedany. Kabriolet se nadále bude vyrábět do září, nový sedan a kupé už si neobjednáte.

Foto: BMW

POslední vyrobené BMW M3 Coupe (E92)

O nástupci nejsilnějšího kupé řady 3 zatím není známo mnoho informací. Neoficiálně je téměř jisté nahrazení motoru V8 řadovým šestiválcem se dvěma turbodmychadly.

K úspoře hmotnosti by se měl ve větší míře objevit hliník, a pokud jsou pravdivé zvěsti o výkonu, dostane nová M3 (tedy M4) výkon 450 koní.

O M3 (E92) podrobněji informuje náš nedávný test. [celá zpráva]

Foto: BMW

POslední vyrobené BMW M3 Coupe (E92)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám