Hlavní obsah

BMW ukazuje chystaný elektrický sedan i5 při testech na sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW nedávno dokončilo část testovacího programu pro model i5 v zimních podmínkách severní Evropy. Tyto prototypy nám poskytují pohled na chystaný elektrický sedan v lehkém maskování.

Testování maskovaného BMW i5.Video: BMW

 
Článek

Tím, že nová řada 5 od BMW vznikne nejen ve spalovací verzi, ale také jako čistý elektromobil i5, se automobilka netají už několik měsíců.

BMW uvádí, že nedávno dokončilo rok testování i5 na ledu a sněhu a ukončilo program ve svém zimním testovacím centru v Arjeplogu v severním Švédsku.

Během prvních fází testování absolvovaly prototypy i5 cestu z Mnichova do testovacího centra v Arjeplogu. Cesta dlouhá 3000 km poskytla inženýrům příležitost vidět, jak fungují motory, výkonová elektronika, baterie a systémy vytápění a chlazení.

Testování probíhalo ve Švédsku v průběhu roku 2022 a BMW zkoušelo sedan také ve svých německých závodech a také v Mnichově poblíž továrny v Dingolfingu.

V posledním kole testů ve Švédsku se BMW pustilo do jemného vyladění všech řídicích systémů hnacího ústrojí a podvozku. Patří mezi ně systém kontroly stability či systém řízení točivého momentu pohonu.

Technické specifikace i5 jsou drženy pod pokličkou, ale víme, že značka představí několik různých variant s různými výkony. To bude zahrnovat variantu M vyráběnou v podobném duchu jako menší i4 M50. Nedávno jsme se také dozvěděli, že BMW nabídne i5 jako kombi Touring, ačkoli tento model dorazí až v roce 2024.

BMW odhalí i5 v říjnu, kdy představí osmou generaci řady 5 i se spalovacími motory.

Nové BMW M5 natočeno při testech na Nürburgringu. Bude mít V8 i elektromotor

AutoMoto

BMW ještě letos uvede elektrickou řadu 5

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám