Hlavní obsah

BMW prohání po Nürburgringu zmodernizovanou X5, rovnou v nejostřejší verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevilo video, na kterém je údajně zachycená modernizovaná verze SUV BMW X5 M. Jedná se přitom stále o maskovaný prototyp jednoho z nejvýkonnějších aut ve své třídě.

Článek

Už více než rok se na internetu objevují různé fotografie i videa, která zachycují testování maskovaných prototypů faceliftované verze německého SUV X5 od BMW. Nově k tomu ale přibylo i video z okruhu Nürburgring, kde byla pravděpodobně maskovaná ostrá verze M, jak prochází důkladným testováním.

Na záběrech je jasně patrný nezaměnitelný zvuk burácejícího 4,4litrového motoru V8, u kterého ale není jasné, zda si pro něj inženýři v rámci modernizace připravili nějaké navýšení výkonu.

Údajně se ale zákazníci mohou těšit i na verzi M60i, která má dostat hybridní systém a výkon 530 koňských sil. Zpět ale k autu na videu, které v zatáčkách působí velmi stabilně a svižně. Bohužel i díky tomu jsou ale těžko rozeznatelné různé detaily vzhledu. Z toho, co víme, má nová verze dorazit s přepracovanými předními a zadními světlomety a částečnou změnou vzhledu mřížky chladiče. Podobné změny čekají i „civilnější“ verze modelové řady X5.

BMW ukázalo prototyp prvního ostrého modelu M na elektřinu

AutoMoto

Otázkou ale zůstává, kdy se jej zákazníci dočkají, protože práce na faceliftu trvá BMW až podezřele dlouhou dobu. Podle odhadů některých odborníků dorazí auto na trh začátkem roku 2023, případně až ke konci jeho první poloviny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám