Hlavní obsah

BMW naznačilo novou řadu 8 studií od Pininfariny

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé. Tak se celým názvem jmenuje studie představená na prestižní přehlídce elegance Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Pininfarinou navržená studie by mohla být předobrazem vzkříšení řady 8 coby luxusního kupé.

BMW Pininfarina Gran Lusso CoupéVideo: BMW

 
Článek

O nástupci řady 8, vyráběné v letech 1989 až 1999, se mluví už drahnou dobu. BMW hodně naznačilo právě zveřejněným konceptem nazvaným Pininfarina Gran Lusso Coupé. Z něj je zřejmé, že nepůjde o vysoce výkonné sportovní kupé (jako u minulé řady 8), ale spíše o luxusní variantu řady 7 s pouhým jedním párem dveří.

Koncept, stojící na krásných kolech s průměrem 21 palců, si zachovává typické rysy současných bavoráků (třeba ztvárnění předních ledvinek) a je plně funkční.

Foto: BMW

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé (2013)

Automobilka hovoří o instalaci benzínového dvanáctiválce, přesné parametry však neudává. V případě řady 7 produkuje dvakrát přeplňovaný dvanáctiválec s šestilitrovým objemem výkon 400 kW (544 k) při 5250 otáčkách. Točivý moment 750 Nm je dostupný mezi 1500 až 5000 otáčkami.

Tento vůz má nejvyšší rychlost omezenou při 250 km/h, zrychlit na stovku zvládne za působivé 4,6 sekundy, to vše při kombinované spotřebě 12,8 l/100 km.

Foto: BMW

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé (2013)

BMW zatím oficiálně nesdělilo, zda toto velké, luxusní kupé bude v budoucnu vyrábět. Jisté je, že řada 8 by se do nabídky mnichovské automobilky náramně hodila.

Foto: BMW

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám