Hlavní obsah

BMW na emotivním videu spustilo oslavy 50. výročí divize M

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S tříměsíčním předstihem se divize M mnichovské automobilky BMW pustila do oslav svých padesátin. Její první auto vzniklo jen kvůli závodům, a až o sedm let později se pustila do úprav silničních aut.

My jsme MVideo: BMW

 
Článek

Jako každé oslavy padesátin budou i ty u divize M mnichovské automobilky BMW velkolepé. Začalo to už oživením historického loga loni na podzim, pokračovalo nedávným odhalením speciálně zbarveného safety caru pro závody Moto GP.

Třebaže skutečné 50. výročí založení divize Motorsport – tehdy se tak jmenovala, jen „M“ je od roku 1993 – připadne až na 24. května letošního roku, oslavy už začaly videem, které historii divize stručně připomíná.

Foto: BMW

BMW 3,0 CSL při závodech v roce 1973

Začátky jsou skutečně ryze závodní, v podobě BMW 3,0 CSL, které debutovalo v květnu 1972 jako homologační speciál pro evropský šampionát silničních vozů. Piloti na něm získali mistrovský titul šestkrát – v letech 1973, kdy na něm Toine Hezemans a Dieter Quester také vyhráli svou třídu ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans, a 1975–1979.

Divize M se podívala na elektrické SUV. BMW iX M60 má 619 koní

AutoMoto

Krátké video, které BMW M k výročí zveřejnilo, podle šéfa péče o zákazníky a prodejů BMW M Tima Resche „zvěstuje naši transformaci. Díváme se dopředu, ale stále vytváříme dojem domova,“ nechal se slyšet.

„Chceme oslavovat se všemi fanoušky, s celou mezinárodní komunitou, takže máme připravena překvapení pro všechny komunikační kanály na celý rok,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám