Hlavní obsah

BMW ukázalo nový safety car pro závody Moto GP. Oslaví jím 50. výročí divize M

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé BMW využije Velkou cenu motocyklového mistrovství světa Moto GP v Kataru jako příležitost k představení nového zaváděcího vozu, takzvaného safety caru, vyrobeného speciálně na oslavu 50. let od vzniku sportovní divize M.

Foto: BMW

BMW M2 CS Safety Car pro MotoGP

Článek

Seriál závodů Moto GP a německé BMW spolupracují už od roku 1999, takže není divu, že je současným safety carem pro nadcházející sezonu BMW M2 CS. Malé sportovní kupé tak doplní už celou řadu dalších zaváděcích vozidel, které v historii BMW představilo.

Foto: BMW

BMW M2 CS Safety Car pro MotoGP

BMW speciálně pro tuto sezonu, a především na oslavu 50. výročí divize M, představilo novou grafiku auta doplněnou o světelný panel na střeše a vpředu. Barvy auta jasně odkazují na tradiční červenou, modrou a bílou, navíc v kombinaci se zlatými doplňky a koly.

Test BMW M2 CS: Povedená rozlučka

Testy

Pod kapotou M2 CS, které se tímto zároveň loučí, zůstal řadový šestiválec 3,0 litru s výkonem 450 koňských sil. Vůz je dále upraven, má závodní diferenciál Frexler nebo stabilizátory a tlumiče ZF Sachs. První závod novinka zažije v již zmiňovaném Kataru, a to už na začátku letošního března.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám