Hlavní obsah

Bitva o bohaté zákazníky se vede i mezi velkými pickupy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pár lety by nikdo neřekl, že by se mohla strhnout bitva o nejvýkonnější verze v segmentu velkých pickupů. A ejhle. Na nástup Mercedesu X-Class s šestiválcovým turbodieselem odpovídá Volkswagen stejným způsobem.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok Aventura

Článek

Před víkendem prošlo médii vyjádření managera pro Mercedes-Benz X-Class Scotta Williamse, že i když jeho značka sdílí základ velkého pickupu s Nissanem Navara, to, co zákazníci Mercedesu budou mít vždycky navíc, bude šestiválcový turbodiesel. Ten pochází z dílny koncernu Daimler. Má výkon 190 kW a točivý moment 550 N.m. A ačkoli Nissan dodává techniku podvozku směrem k německému výrobci, zpátky na druhou stranu šestiválec nikdy nepůjde.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz X

Volkswagen má okamžitou odpověď, má v nabídce naftový turbodiesel s šesti válci do V. Ten byl představen už v roce 2016 a my jsme ho i testovali. [celá zpráva]

Jenže jeho výkon je „pouhých“ 165 kW a točivý moment 550 N.m. A tak přijde silnější verze, která nabídne 190 kW a 580 N.m. Navíc to bude opravdu vrcholná verze, která nabídne kompletně nový výbavový stupeň. Bude pojmenována Aventura a vychází ze stejnojmenného konceptu, který jsme mohli potkat na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem minulý rok. Dostane hromadu nových prvků, a to jak vizuálních, tak i do výbavy. Příkladem budiž dvacetipalcová kola, sedačky s koženými potahy, bi-xenonové světlomety apod.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok Aventura

Reklama

Výběr článků

Načítám