Hlavní obsah

Bezpečnostní šrouby ke kolům už pořizuje téměř polovina motoristů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podíl řidičů, kteří si k litým kolům pořizují bezpečnostní šrouby proti odcizení, se za posledních pět let téměř ztrojnásobil. Zatímco v roce 2008 si šrouby, na které je potřeba speciální nástavec, pořídilo 16 procent řidičů, letos je to 45 procent motoristů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Lité kolo s bezpečnostním šroubem

Článek

Právě litá kola patří díky vysoké poptávce k nejčastějším cílům zlodějů. "Litá kola jsou atraktivním a výrazným doplňkem osobních automobilů. S jejich oblibou však roste i počet krádeží. Jedinou možnou pojistkou před zloději jsou bezpečnostní systémy," uvedl ředitel serveru Pneumatiky.cz Vojtěch Schwangmaier.

Podle odborníků dokážou šrouby se speciálně upravenou hlavou zloděje většinou odradit. "Jedním z nejkvalitnějších, námi nabízených bezpečnostních systémů je typ Sicustar a McGard, které mají do tisíce možných kombinací, než se začne opakovat stejná série výrobního cyklu," dodal Schwangmaier.

Více než dvě třetiny zákazníků si pořizují litá kola s rozměrem 16 palců, naopak 14palcová nebo 18palcová kupuje do pěti procent uživatelů. Nejvíce motoristé nakupují litá kola na auta značky Škoda, následují značky Volkswagen, Ford, Renault a Peugeot. Pětice nejoblíbenějších značek vozů tvoří 55 procent z celkového prodeje litých disků.

Anketa

Máte na kolech u auta bezpečnostní šrouby?
Ano
58,8 %
Ne
41,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2399 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám