Hlavní obsah

Bezpečnější železniční přejezdy? Škoda testuje varování před blížícím se vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka v prosinci spustila testování nové funkce aplikace Traffication, která před železničním přejezdem umí varovat před blížícím se vlakem.

Foto: Škoda Auto

Aplikace Traffication s novou funkcí varování na železničním přejezdu

Článek

Nejnovější verze softwaru Traffication, který je součástí systému novějších škodovek, se v rámci pilotního projektu zkouší v Česku. Dokáže upozornit na blížící se vlaky, čímž snižuje riziko nehod na železničních přejezdech.

Automobilka na testování systému pracuje s dopravcem Leo Express. Poloha vlakových souprav se pravidelně ukládá do cloudového úložiště, odkud se tyto informace následně přenášejí do automobilů nacházejících se v blízkosti železničního přejezdu, k němuž se vlak přibližuje.

Varování o přijíždějící soupravě se pak zobrazuje na středovém displeji infotainmentu jako vyskakující zpráva a současně zazní i hlasová výstraha. Automobilka již pracuje na integraci dalších železničních dopravců napříč Evropou a zároveň probíhají jednání s několika dalšími společnostmi.

Přestože jde o pilotní projekt, stávající uživatelé si již mohou nainstalovat aktualizaci s touto službou. Novinka rozšiřuje stávající bezpečnostní funkce a možnosti aplikace, jako je výstraha před vozidly v protisměru a upozornění na riziko neúmyslného vjezdu do protisměru například na dálnici.

Octavia i čínské vozy za pět hvězd. Euro NCAP otestoval 14 nových aut

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám