Hlavní obsah

Bentley zmenšil ikonický Blower, jezdit bude na elektřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmenšenina původního Bentley Blower jezdí místo benzínu na elektřinu a má modernější brzdy, jinak je ale věrnou, byť menší kopií originálního vozu. Začne se vyrábět příští rok.

Bentley Blower JnrVideo: Bentley

 
Článek

Automobilka Bentley ve spolupráci s The Little Car Company představila reinkarnaci jednoho ze svých ikonických modelů - Blower Bentley 4 1/2 Litre z roku 1929. Novinka je zcela identická s původním vozem, až na dva detaily.

Tím prvním je velikost - novinka byla zmenšena na 85 % původního stroje. To znamená, že měří na délku 3,7 metru a na šířku metr a půl. O odpružení se však stále starají listová pera a třecí tlumiče jako u originálu.

Druhým detailem je rozdíl v pohonu - Blower Jnr, jak se menší vůz jmenuje, jezdí na elektřinu. Má elektromotor o výkonu 20 koní, který ho rozjede na rychlost až 72 km/h. Baterie má napětí 48 V a vůz zvládne dojet 105 km na jedno nabití, odhaduje automobilka.

Od originálu se liší také přítomností kotoučových brzd na přední nápravě; vzadu pracují bubny. Interiér včetně palubní desky vypadá totožně s původním vozem, ovladače však dělají něco trochu jiného, například místo původního ampérmetru je tu ukazatel stavu nabití. Přibyl také nabíjecí port USB.

„Juniorský“ blower není unikátní stavbou, firma The Little Car Company ho bude vyrábět a prodávat za nezveřejněnou cenu. Prvních 99 kusů bude patřit do zaváděcí „First Edition“ a výroba začne v polovině roku 2024. Podle automobilky bude vůz legální k provozu na pozemních komunikacích v Evropě i v USA.

Bentley se loučí s dvanáctiválcem limitovanou edicí čtyř modelů

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám