Hlavní obsah

Bentley se loučí s dvanáctiválcem limitovanou edicí čtyř modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motoru W12 od Bentley zbývá méně než rok výroby. Nejluxusnější značka koncernu Volkswagen bude v roce 2030 plně elektrická a agregát W12 bude vyřazen v dubnu 2024, do té doby britská luxusní firma vyrobí 100 000. kus.

Foto: Bentley

Edice Bentley Speed 12

Článek

Než však šestilitrový W12 vznikne naposledy, Bentley mu vzdává hold speciální edicí. Nazývá se Speed ​​Edition 12 a je k dispozici u všech čtyř hlavních produktových řad společnosti – SUV Bentayga, sedanu Flying Spur, kupé Continental GT a kabrioletu GTC.

Výroba edice je omezena na 120 kusů pro každou karoserii a přináší jedinečné stylové detaily.

Každý ze speciálů je založen na verzi Speed, což znamená, že všechny mají stejný šestilitrový W12 se dvěma turbodmychadly a výkonem 650 koní. Točivý moment 900 Nm je k dispozici od 1500 do 5000 ot./min.

Vozy jsou k dispozici v řadě barev, včetně šedozelené opalite na přiložených obrázcích, a jsou dodávány se stříbrnými brzdovými třmeny, což je prvek, který není k dispozici u jiných modelů.

Dvoudveřová dvojčata Continental mají na předních blatnících odznaky ‚Speed ​​Edition 12‘, zatímco sedan Flying Spur a SUV Bentayga mají na zadní části odznak ‚Edition 12‘ spolu se stávajícími rychlostními štítky.

Nechybí ani světlý exteriér Blackline, 22palcová černá kola a jedinečná sedadla Mulliner Silver. Do dýhové sekce nad odkládací schránkou je vyleptáno pořadí zapalování W12 a na samotném motoru je očíslovaná plaketa.

Bentley dává každému zákazníkovi zmenšený model motoru. Na 15 procent zmenšené modely motorů neběží, ale jsou odlity pomocí hliníku odebraného z jednoho z bloků W12 v plné velikosti.

Automobilka se tradičně nezmiňuje o ceně vozů, k objednání by nová limitovaná edice měla být ještě během letošního roku.

Moderní Bentley Continental GT slaví 20 let, automobilka připravila specialitu

AutoMoto

Speciální edice Continentalu GT má závodní ventil v palubní desce. Oslavuje vítězství Bentley v Le Mans

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám