Hlavní obsah

Bentley má nový vlajkový model, prodloužené SUV Bentayga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová verze SUV Bentley Bentayga s prodlouženým rozvorem byla odhalena jako nová vlajková loď značky, což je status, který dříve držela limuzína Bentley Mulsanne, jejíž výroba skončila v roce 2020.

Bentley Bentayga přijíždí v prodloužené verzi EWBVideo: Bentley/Novinky.cz

 
Článek

Úspěšné luxusní SUV Bentley Bentayga dorazilo už v roce 2015, má za sebou modernizaci, a nyní je na řadě i zcela nová karosářská verze určená pro ty, kteří své SUV chtějí využívat se šoférem, zatímco jsou vozeni na zadním sedadle.

Nový model, nazvaný EWB jako Extended Wheelbase, tedy v překladu „prodloužený rozvor“, je mezi nápravami prodloužen o 180 mm. Veškerý prostor navíc je určen pro cestující vzadu.

Bentley zmodernizoval SUV Bentayga

AutoMoto

Nejprve bude k dispozici výhradně se čtyřlitrovým zážehovým osmiválcem se dvěma turbodmychadly, výkonem 550 koňských sil a maximálním točivým momentem 770 Nm. Samozřejmostí je samočinná převodovka a pohon všech kol.

EWB také představuje nový systém řízení zadních kol, který snižuje poloměr otáčení a zlepšuje stabilitu při vysokých rychlostech, což je funkce, která se u Bentley poprvé objevila v sedanu Flying Spur v roce 2019 a nedávno v modelu Continental GT. Navzdory extra délce je průměr otáčení novinky 11,8 m ve skutečnosti o 0,6 m menší než u modelu se standardním rozvorem.

Zvenčí novou verzi poznáte samozřejmě podle delších zadních dveří, ale také na základě masky chladiče se svislými lamelami. To nejpodstatnější se ale odehrává v interiéru.

Zákazníci mají na výběr ze tří možností zadního uspořádání: luxusní dvousedadlo, klasickou lavici pro tři osoby a kombinaci dvojice s názvem „4+1“, která má malé sedátko mezi dvěma většími křesly.

Bentley představuje Bentaygu Speed ve vesmírné edici od divize Mulliner

AutoMoto

EWB také nabídne nový druh klimatického sedadla, které snímá tělesnou teplotu a povrchovou vlhkost cestujícího a upravuje okolní teplotu a proudění vzduchu pro pohodlí. Dokáže také snímat tlakové body na sedadle cestujícího a provádět „mikro úpravy“ pro maximální pohodlí.

K dispozici je řada nových možností obložení: nový, složitý druh diamantového prošívání, perforovaný vzor pro dveře, který je podsvícený LED diodami a samostatným ionizačním systémem pro rozšířený zadní prostor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám