Hlavní obsah

Největší evropský autosalon zrušen potřetí za sebou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři autosalonu v Ženevě oznámili, že ruší i třetí ročník prestižní akce za sebou. Akce přitom byla pro únor roku 2022 už oficiálně naplánována.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na ženevský autosalon v roce 2019

Článek

Největší a nejprestižnější evropský autosalon se měl vrátit v únoru 2022. V důsledku pandemie se naposled uskutečnil v roce 2019, „problémy v průmyslu související s pandemií Covid-19“ jsou však podle organizátorů znovu překážkou.

„Rádi bychom vás ujistili, že vývoj naší platformy bude pokračovat, aby se v roce 2023 plně rozvinul její potenciál. Omlouváme se za způsobené nepříjemnosti, ale chtěli jsme se vyhnout tomu, abychom museli akci na poslední chvíli zrušit kvůli pokračujícím problémům souvisejícím s pandemií,“ zní v prohlášení organizátorů.

Nový Renault Megane se představil v Mnichově, podívali jsme se dovnitř

AutoMoto

Jako největší překážky v pořádání uvedli pokračující restrikce v cestování, ale také krizi s čipy, která trápí celý automobilový průmysl.

Na únor už přitom byla řada věcí naplánována. Svou účast potvrdil koncern Volkswagen, například Stellantis coby druhá největší evropská skupina už předem ženevskou akci odmítla.

Automobilové značky se obecně od formátu klasických autosalonů odvracejí a koronavirové časy tento proces jen urychlují. Jistým příslibem návratu takových akcí se mohl zdát jen nedávný mnichovský autosalon.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám