Hlavní obsah

Autosalon v Ženevě letos nabídne vnitřní testovací okruh

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost krátce se projet s automobilovými novinkami je běžnou součástí světových autosalonů. Ovšem v Ženevě se neprojedete jen v ulicích či v rámci areálu. Organizátoři si pro letošek poprvé připravili dráhu uvnitř pavilonu.

Foto: GIMS

Plánovaná vnitřní dráha na autosalonu v Ženevě

Článek

Celkem 456 metrů dlouhou trať najdou návštěvníci ženevského autosalonu v hale číslo 7 v rámci areálu Palexpo. Uvnitř okruhu pak vyroste VIP zóna s bary.

Půjde však vždy o lokálně bezemisní vozy, tedy elektromobily, hybridy a vodíková auta. Zájemci, kteří se přihlásí skrze oficiální mobilní aplikaci autosalonu, si mohou vybraný vůz vyzkoušet na tři kola s expertem na sedadle spolujezdce.

Škoda začíná prodávat novou Octavii liftback, na nejlevnější verzi si ale počkáme

AutoMoto

K dispozici má podle autosalonu být 48 vozů od 15 značek včetně výrobců jako Aiways, Audi, BMW, DS Automobiles, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, Porsche, Renault, Seat, Škoda, Smart, Toyota a Volkswagen.

Organizátoři předpokládají, že se uskuteční celkem 11 tisíc takových jízd. Vzhledem k tomu, že očekávaná návštěvnost je kolem 600 tisíc lidí, může být vlastně štěstím, že se za volant dostanete.

Už 90. ročník ženevské autoshow se koná od 5. do 15. března, přičemž 3. března otevírá své brány odborné veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám