Hlavní obsah

Autosalon v Šanghaji bude narvaný novinkami, i pro Evropany

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autosalony v Ženevě, Detroitu, Frankfurtu nebo Paříži už prakticky nemohou konkurovat těm čínským. Automobilky už dnes lákají na tolik novinek, že výše uvedené autosalony pomalu vypadají jak lokální výstavy. Pojďme si několik hlavních novinek ukázat.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D. Roomzz

Článek

V polovině dubna se na výstavišti v Šanghaji objeví třeba Volkswagen I.D. Roomzz. Je to koncept elektrického crossoveru, který bude stát na modulární platformě MEB. A tak je možné, že během pár měsíců bude nejen koncept, ale i sériová verze. Vždyť první elektromobil s označením I.D. by se měl objevit v roce 2020. Bude to kompaktní hatchback. A pokud by Volkswagen I.D. Roomzz opravdu sdílel stejnou skupinu bez změny detailů, mohl by mít kapacitu akumulátorů v rozmezí 48 až 111 kWh, podle přání zákazníka.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D. Roomzz

Také Audi přiveze koncept, který se bude jmenovat Audi AI:me. Půjde o autonomní vozidlo, které nepotřebuje řidiče. Je jasné, že tohle auto má do výroby poněkud dál než VW, ale ukazuje, kam může značka, která pilně vyvíjí samočinné řízení, klidně zajít.

Foto: Audi

Audi AI:me

Plug-in hybridní sedan Revero má zvednout ekonomicky ne úplně stabilní značku Karma. Sice půjde zatím jen o koncept, ale velmi blízký jeho sériové podobě. Očekává se, že firma na autosalonu bude přijímat předobjednávky.

Foto: Karma

Karma Revero

Jednou z globálních novinek bude Buick Enspire. Půjde o elektrické SUV, které sice bude mít premiéru v Číně, ale postupně by se měl začít prodávat i v USA a na dalších trzích. Možná bychom mohli i doufat, že se objeví v Evropě. Zároveň tu také firma představí další model s názvem Encore. Jde vlastně o Opel Mokka pro americký a čínský trh.

Foto: Buick

Buick Enspire

Chevrolet přiveze hned dvě SUV. Jedno se jmenuje Tracker a jde o nástupce současného vozu. Bude sice větší, širší a vyšší, ale používat bude pouze tříválcový litrový motor s přeplňováním. Je tedy vidět, že půjde pouze o model pro Čínu. Druhý vůz splnil to, co se očekávalo – jméno Trailblazer je zpátky. Po ukončení výroby velkého SUV s tímto jménem v roce 2009 ho nahradil model Traverse. Teď už je Traiblazer zase zpět. Uvidíme, jestli i pro USA.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Tracker a Trailblazer

Reklama

Výběr článků

Načítám