Hlavní obsah

Slavný frankfurtský autosalon končí, v roce 2021 může být autoshow blíž Česku

Novinky, laz

Organizátor frankfurtského autosalonu, německé Sdružení automobilového průmyslu VDA, zveřejnil, že ve Frankfurtu se slavný autosalon bude letos konat naposledy. Příští rok se přestěhuje. Na výběr jsou tři města, Češi by na dvou z nich mohli vydělat.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Autosalon ve Frankfurtu (ilustrační foto)

Článek

„Lipsko je blízko”, propagovaly billboardy kolem silnic tamní autosalon v době, kdy se ještě střídal s frankfurtskou autoshow. Mimo jiné nezájem o akce tohoto typu ze strany automobilek vyústil v konec pro Čechy populárního lipského autosalonu.

Nyní končí i Frankfurt, ovšem i díky tomu může být příští velká německá automobilová akce zase relativně blízko, pokud neskončí v Hamburku.

Podle VDA se pro rok 2021 rozhoduje mezi Berlínem, Hamburkem a Mnichovem. A to poté, co již loni organizátorům vypršel kontrakt s frankfurtským výstavištěm. Nástupnické město by mělo VDA oznámit „v následujících týdnech”. Letos bude podzimní autosalon v Paříži, kde se zatím nic nemění.

Ekologičtí aktivisté zablokovali vchod na frankfurtský autosalon

Autosalon Frankfurt

První autosalon ve Frankfurtu se uskutečnil už v roce 1951. Zcela tradiční akce, která se poslední roky střídá s pařížským autosalonem a doplňuje březnovou švýcarskou Ženevu, bude nahrazena jiným místem dějiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám