Hlavní obsah

Další brutální vůz - Wiesmann GT MF5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo navštívil letošní brněnský autosalon, ten se mohl pokochat pohledem na parádní malosériový německý vůz Wiesmann. Jeho nejvýkonnější verze GT s 270 kW však není konečnou hodnotou, kterou chce Wiesmann dosáhnout. Ve Frankfurtu nad Mohanem se tak tohle lehoučké autíčko představí s motorem z BMW M5.

Článek

Uhlíkový kompozit, hliníkový rám a další díly z ultralehkých materiálů dávají Wiesmannu GT vizitku jednoho za nejparádnějších sportovních vozů současnosti. Poměr výkonu a váhy (1250 kg) je opravdu parádní. Jeho motor BMW o objemu 4,8 l dokáže vůz katapultovat z klidu na stokilometrovou rychlost za 4,8 s a maximální rychlost je 280 km/h.

Jenže ani to není někomu dost. Wiesmann tak přemýšlí, jak se dostat na samotný vrchol, kde by mohl atakovat lehce třístovku a ve zrychlení dotáhnout třeba Noble M15. A jak toho dosáhnout? Třeba dodat několika cenami ověnčený motor z BMW M5. Jeho objem 4999 ccm a výkon 373 kW by mohl z Wiesmannu udělat jeden z nejrychlejších vozů současnosti. Pokud mu ovšem bude stačit podvozek.

Reklama

Výběr článků

Načítám