Hlavní obsah

Automobilový smolař roku? Američanovi ukradli stejný vůz dvakrát během měsíce

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukradli mu auto, tak si koupil jiné, ovšem stejný model i ročník. A během pár dnů mu ukradli i to. Americký student David Reiss má nyní obavu si koupit další vůz.

Foto: Kia

Kia Sportage prošla pro modelový rok 2018 modernizací (na snímku).

Článek

Na rok 2020 bude v dobrém vzpomínat asi málokdo, ovšem David Reiss z Denveru v americkém Coloradu má o důvod víc tento rok nenávidět než většina ostatních lidí. Ve skutečnosti o dva důvody – o dvě Kii Sportage, které mu někdo ukradl, navíc během jediného měsíce. Alespoň podle zpravodajského webu CBSN Denver, který zprávu přináší.

Reissovi, dvacetiletému studentovi Denverské univerzity, někdo v říjnu letošního roku ukradl Kiu Sportage z roku 2018. Smutné, ale stává se to. Měl to auto rád, tak si během několika málo týdnů koupil jiný kus stejného modelu – a dokonce i stejného ročníku.

Foto: Kia

Kia Sportage prošla pro modelový rok 2018 modernizací (na snímku).

O pouhých pět dnů později však mu byl ukraden i tento vůz. „Je statisticky tak nepravděpodobné, že vám v jednom měsíci ukradnou auto dvakrát,“ přemítá nad svou smůlou Reiss. Ani jedno z aut zatím policie nenašla, třebaže podle velitele denverské policie Ricka Kyla je 80 procent ukradených aut nalezeno během pár dnů.

Proč se zloději zaměřili zrovna na značku Kia, navíc dvakrát v tak krátkém čase, když za málokterým jejím autem se člověk otočí? To je otázkou, nicméně v Denveru je značka Kia šestá na seznamu nejčastěji kradených značek aut.

A počet rapidně roste – zatímco letos v únoru bylo odcizeno 8 kií, v listopadu to dle zpravodajského webu bylo už 74. Počet krádeží aut obecně ovšem v Denveru oproti loňskému roku roste; ke konci října jich bylo o 50,5 procenta víc.

Téměř všechna auta s bezklíčovým přístupem jsou náchylná ke krádeži

AutoMoto

David Reiss nyní jezdí autem z půjčovny a má strach si koupit jakékoliv další auto. Říká ovšem, že jestli si nějaké koupí, bude to volkswagen nebo nějaké auto s bezklíčovým startem. Nakolik to je dobrá strategie, je otázkou – právě auta s bezklíčovým přístupem je pro zločince velmi snadné ukrást, pokud automobilka neinvestovala do dodatečného zabezpečení bezklíčového systému.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám