Hlavní obsah

Vzácný ukradený vůz anonymně vrátili majiteli, 106letému veteránovi z II. světové války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působivý příběh se odehrál v USA, kde staříkovi ukradli Cadillac. Auto muž kdysi dostal darem od slavné herečky Rity Hayworthové. Když však zloděj zjistil, co provedl válečnému vyznamenanému veteránovi, anonymně ho vrátil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Většina vyprávění o ukradených automobilech nemá zrovna šťastné konce, ale to neplatí v případě muže jménem Curly Bunfill a jeho Cadillacu Eldorado z roku 1956. Ten mu někdo odcizil minulý týden a následně, pravděpodobně když zjistil, kdo je jeho majitelem, ho znovu anonymně vrátil před policejní stanici v kalifornském hlavním městě Sacramento.

Lupiči chtěli ukrást ferrari, ale neuměli zařadit rychlost

AutoMoto

Vlastníkem auta je už výše zmiňovaný Curly Bunfill, 106 let starý válečný veterán a trojnásobný držitel Purpurového srdce, který se účastnil bojů ve II. světové válce. Když se pak vrátil do rodné Kalifornie, stal se kaskadérem v Hollywoodu, díky čemuž se seznámil se slavnou herečkou a tehdejším idolem většiny amerických mužů Ritou Hayworthovou.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Rita Hayworthová byla ikonou amerického černobílého filmu 40. let.

Stali se přáteli a ona mu posléze nechala právě tento Cadillac vyvedený v nádherném laku Bermuda Blue předtím, než v roce 1987 zemřela. Automobil je mimo jiné unikátní i tím, že má na podpis herečky na dveřích, kufru i motoru.

Že vzácný automobil zmizel z Bunfillovy garáže, zjistil jeho kamarád poté, co přišel muže zkontrolovat do jeho domu v Sacramentu. Za jakékoli informace vedoucí k dopadení zlodějů vypsala veteránova rodina odměnu 7 tisíc dolarů (bezmála 160 tisíc korun), která ale nakonec nebyla potřeba. Modré Eldorado se za pár dní objevilo nepoškozené před policejní stanicí.

Co se vozidel a konkrétně Cadillaců herečky Rity Hyaworthové týče, obecně se považují za extrémně vzácné. Například, model Ghia z roku 1953, který tehdejší ikona stříbrného plátna vlastnila, je vystaven ve stálé expozici proslulého Petersenova automobilového muzea.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám