Hlavní obsah

Automobilky už začínají ve velkém ignorovat autosalony

Je to drahé, je to neekonomické a jejich novinky zapadnou mezi desítkami dalších. Automobilky tak nechtějí chodit na autosalony a raději si udělají vlastní akce na místech, která se líbí jim a s programem šitým přímo na míru.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Stánek Lamborghini tentokrát v Paříži bude chybět.

Článek

Tento trend jsme zaznamenali už na předchozích akcích. Několik značek už vynechalo americký autosalon v Detroitu, mnoho jich vyškrtlo ze seznamů Tokio a teď už pro nemálo značek skončila i Paříž. Ano, na začátku října neuvidíme opravdu pěknou řádku automobilových značek na autosalonu v centru Francie. Kdo mezi ně bude patřit?

Už dávno tento úmysl avizovalo Volvo. To se nechtělo tlačit s ostatními značkami a prostě si udělalo ještě před autosalonem hned tři velké akce ve švédském Malmö, ve švýcarském Zürichu a ve Vailu v Coloradu, kde ukázalo svou novinku – Volvo V90 Cross Country. [celá zpráva]

Stejně dlouho víme o neúčasti Fordu a Mazdy. Ovšem to není všechno. V Paříži si nikdo neprohlédne auta s logem Lamborghini, Aston Martin nebo Rolls-Royce. Posledně jmenovaný třeba svoje zákazníky a VIP novináře pozval na Sardinii, kde je v novinkách povozil, připravil pro ně velké párty či módní přehlídky.

Ford se zase soustřeďuje na akce, kde se pohybují fanoušci moderních technologií, takže jeho autonomní vůz bude jezdit opět na výstavě nejnovější elektroniky CES v Las Vegas. A samozřejmě se tu objeví i nějaká ta novinka.

Kam jet

Pokud váháte, jestli tedy do Paříže vyrazit, pak vám musíme s klidným svědomím říct, že byste jet měli. Vždyť tu stejně bude hromada novinek, do kterých budete moct poprvé usednout, ohmatat si je a vyfotit se s nimi.

A pokud vás přece jen letošní novinky pařížského autosalonu nelákají (Škoda Kodiaq, Land Rover Discovery, Kia Rio, Honda Civic, Peugeot 3008 a 5008, Renault Koleos apod.), tak si naplánujte výlet do Ženevy v březnu. Tam všechny značky jsou, protože jde o neutrální půdu s vysokým kreditem.

Pro ty, které nezajímají jen supersporty, ale chtějí vidět i nové dodávky, tak určitě doporučíme Hannover, kde se výstava nákladních aut, dodávek a karavanů stále rozrůstá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám