Hlavní obsah

Automobilka MG uvedla ostrý elektrický hatchback

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi takzvané hot-hatche, ostré hatchbacky, už se řadí i elektromobily. Svého koně ukázala automobilka MG. Britská automobilka vlastněná čínskou společností SAIC Motor představila svůj dosud nejvýkonnější model, MG4 EV XPower.

Foto: MG

MG4 Electric Xpower

Článek

Novinka, která se poprvé představí veřejnosti na Festivalu rychlosti v Goodwoodu od 13. do 16. července, je poháněný dvoumotorovým hnacím ústrojím poskytujícím výkon celkem 320 kilowattů, 429 koňských sil, a až 600 newtonmetrů točivého momentu.

Předním motor má výkon 150 kW a zadní 170 kW. Zrychlení z 0-100 km/h je otázkou 3,8 sekundy pomocí nové funkce řízení startu.

Automobilka tvrdí, že MG4 EV v proměně na ostřejší model XPower prodělal mnohem větší změny než jen instalaci výkonných elektromotorů. Součástí je chytré rozdělení výkonu na všechna čtyři kola či úpravy podvozku, který je o 25 procent tužší.

Přední brzdové kotouče mají nyní průměr 345 mm a vizuálně na sebe upozorňují oranžovými třmeny. Nechybí ani speciálně vyvinuté pneumatiky Bridgestone.

Na britském trhu bude novinka k objednání ještě tento měsíc za 36 tisíc liber, přibližně milion korun českých. Ceny pro český trh ještě nebyly zveřejněny, oficiální zastoupení značky ale v Česku figuruje.

Největší čínská automobilka má v plánu postavit továrnu v Evropě

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám