Hlavní obsah

Nový prototyp Tesly Cybertruck zachycen na videu, od původního konceptu se liší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dron létající nad testovacím polygonem Tesly v Kalifornii zachytil dosud neviděný prototyp pick-upu Cybertruck, na němž vidíme řadu změn oproti představenému konceptu. Těmi hlavními jsou zrcátka a stěrač, ovšem bez významu nejsou ani drobné lampičky na přídi.

Foto: Tesla

Koncept Tesly Cybertruck (Ilustrační foto)

Článek

O Tesle Cybertruck je dlouho relativně ticho, a to přes fakt, že už letos měla být v prodeji. U Tesly jsme však na podobná zpoždění už zvyklí, a tak musíme vzít zavděk aspoň snímkem jednoho z vývojových prototypů, uloveným při testování na polygonu automobilky v kalifornském Fremontu.

Snímek pochází z videa zveřejněného 10. prosince kanálem Chile Al100 na YouTube. V něm je vidět prototyp cybertrucku i za jízdy po jednoduchém testovacím okruhu.

Odlišností je na první pohled celá řada. Třeba fakt, že střecha má přesah za konec zadních bočních dveří, a tedy se korba jeví o kus menší, než byla u představeného konceptu. Kde skutečně končí kabina a začíná střecha, není dost dobře viditelné, ovšem Elon Musk už dávno řekl, že se produkční cybertruck bude muset oproti konceptu zhruba o 5 % zmenšit, aby se vešel do amerických parkovacích domů.

Další změnou je zakřivené čelní sklo a podle autora tweetu také kratší kapota. Také tu jsou konvenční zpětná zrcátka, která původně představený koncept vůbec neměl. Tesla s nimi nepočítala, ale dle amerických zákonů je zatím není možné nahradit kamerami.

Tisíce lidí si rezervovaly příslušenství k vozu od Tesly, který není v prodeji

AutoMoto

Také tu je obří stěrač čelního skla. Kdysi se objevila zpráva, že Tesla vyvíjí inovativní elektromagnetický systém předních stěračů, při němž by se rameno stěrače posouvalo po skle vodorovně, jako když čistíte sklo stěrkou u benzinky. Nebylo by ukotveno na jednom místě, kolem kterého by se otáčelo po kružnici. Toto ale vypadá na tradiční stěrač. Jaký systém stírání bude mít produkční cybertruck, zatím není jasné.

Tesla umožňuje hrát za jízdy videohry i řidičům

AutoMoto

Upravené jsou také nárazníky, a vidíme-li správně, mezi předními světlomety – které jsou nyní dva na krajích auta, nikoliv jeden přes celou šířku – nacházíme tzv. Front Identification Lamps (česky „přední identifikační světla”). Ta v USA musí mít auta, která jsou bez zrcátek či dalších podobných prvků vystupujících z obrysu vozidla širší než 80 palců, tedy 2032 mm.

Kdy bude produkční cybertruck na trhu, je zatím ve hvězdách. Hovoří se o začátku výroby na konci roku 2022.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám