Hlavní obsah

Audi TT se loučí speciální finálovou edicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální edice Audi TT, nazvaná jednoduše Final Edition, přidává černé detaily zvenčí a červené uvnitř čtyřválcovým verzím kupé i roadsteru. Prodávat se má začít v březnu.

Foto: Audi

Audi TTS Final Edition

Článek

Kulaté kupé Audi TT přišlo na svět nejprve jako koncept v roce 1995, o tři roky později se začalo vyrábět. To znamená že letos slaví 25 let na trhu - a letošní rok také bude jeho posledním.

Automobilka začala s oslavami výročí už loni, a to edicí Iconic pro vrcholový pětiválcový model TT RS. Nyní přichází další limitka, tentokrát věnovaná konci výroby - TT Final Edition. Odhalila ji britská divize Audi tiskovou zprávou.

Foto: Audi

Audi TTS Final Edition

Od „běžného“ TTS se odlišuje černými detaily exteriéru, jako jsou loga, nápisy, kryty zrcátek či spoiler na zádi. Verze roadster, která má být v této edici také k mání, nabízí černé ochranné oblouky a difuzor.

Audi TT slaví čtvrtstoletí speciální edicí

AutoMoto

Interiér nabídne hromadu červených detailů včetně prošívání sedadel i unikátního volantu, který má také věnec zčásti potažený alcantarou, navíc s označením středu v horní části.

Standardní výbavou je rozšířený kožený paket, který do tohoto přírodního materiálu odívá i například loketní opěrky. Stejně tak je tu paket Technology, který přidává online navigaci s daty například o hustotě dopravy a cenách paliva.

Foto: Audi

Audi TTS Final Edition

Edice Final bude v Británii k mání pro kupé i roadster v motorizacích 40 TFSI, tj. řadový čtyřválec o 197 koních, 45 TFSI, tedy stejný motor o 245 koních, a pro verzi TTS, která nabízí také čtyřválec o výkonu 320 koní. Cena začíná na 41 910 librách (1,1 milionu korun) pro kupé a 43 660 librách (1,16 milionu korun) pro roadster.

Zdali bude vůz k mání i mimo Velkou Británii, zatím není jasné. Oficiální fotografie však vůz ukazují s volantem vlevo, takže je možné, že ho bude možné koupit přinejmenším i v kontinentální Evropě; již víme, že v USA dostupný nebude. Více informací snad bude na světě v březnu, kdy britská divize Audi otevře objednávkové knihy.

Velkolepý koncept Audi Grandsphere bude předlohou pro elektrickou A8

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám