Hlavní obsah

Audi chystá modernizaci hatchbacku S3, prototypy byly natočeny na Nürburgringu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obměna vzhledu Audi S3 uprostřed životního cyklu nebude velká. Podle maskování prototypu víme, že se bude týkat zejména nárazníků a světel.

Foto: Audi

Audi S3 Sportback

Článek

Audi A3 se svou rychlejší verzí S3 jsou v současné generaci už pár let a brzy bude nejvyšší čas na modernizaci. Není tedy s podivem, že se youtubovému kanálu CarSpyMedia podařilo zachytit maskovaný prototyp verze S3 při testování - kde jinde než na Severní smyčce Nürburgringu.

Automobilka už dříve uvedla, že od roku 2026 hodlá na trh uvádět výhradně elektrická auta. To znamená, že současná generace A3 bude patrně poslední se spalovacími motory. Představí-li se v příštím roce jako jedno z posledních spalovacích audi, mohla by vydržet v prodeji do roku 2027 či 2028.

Designové změny nejspíš nebudou velké; čeho se budou týkat, říká maskovací fólie. Čekat můžeme drobně upravené nárazníky, novou grafiku světel a snad nějaké změny v interiéru.

V příštím roce má projít modernizací také Volkswagen Golf, jehož vrcholová verze R používá stejný dvoulitrový čtyřválec jako Audi S3. A také vrcholová verze „čtyřkruhového“ kompaktu RS3, která by si měla zachovat čtyřsetkoňový pětiválec bez elektrifikace.

První jízda s novým Audi S3: Perfektní polykač okresek

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám