Hlavní obsah

Audi chce splnit svůj prodejní cíl o dva roky dříve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý výrobce luxusních automobilů Audi hodlá již v letošním roce prodat 1,5 miliónu vozů. Původně přitom s dosažením tohoto ročního objemu prodeje počítal až za dva roky. V loňském roce automobilka zvýšila prodej o téměř 12 procent na rekordních 1,45 miliónu vozů.

Foto: Audi

Audi S3 sedan (2013)

Článek

"V letošním roce budeme pokračovat v růstu navzdory obtížným podmínkám na některých trzích," podotkl šéf prodeje Audi Luca de Meo, jehož citovala agentura Reuters.

V prvním pololetí automobilka zvýšila celosvětové dodávky o šest procent na 780 500 vozů, převážně díky vysoké poptávce ve Spojených státech a v Číně. Zaostala tak o pouhých 24 000 vozů za německým rivalem BMW, který je největším výrobcem luxusních automobilů na světě.

Automobilka Audi je stejně jako mladoboleslavská Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen. Ve druhém čtvrtletí se na zisku mateřské společnosti podílela zhruba 40 procenty. Do roku 2020 chce zvýšit roční prodej na více než dva milióny vozů.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám