Hlavní obsah

Aston Martin ve spolupráci s Toyotou pracuje na městském mini

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aston Martin je proslulý sportovními vozy, takže nápad přijít s miniaturním městským autem zní jako z říše aprílových vtipů. Spolupráce mezi japonskou Toyotou a britským Aston Martinem je nicméně oficiálně potvrzena, k dipozici je i fotografie prototypu.

Článek

Toyota a Aston Martin přichází s plánem nabídnout nejmenší čtyřmístný automobil světa coby platformu pro nový luxusní vůz pro každodenní jízdu, vyráběný a prodávaný výhradně stávajícím majitelům automobilů značky Aston Martin. Vůz dostal pracovní název Cygnet.

Zajímavostí také je, že nový vůz "pro každodenní jízdu" bude upraven speciálně podle požadavků zákazníků v sídle automobilky Aston Martin v britském Gaydonu.

Novinka s logem Aston Martinu je v podstatě převlečenou verzí Toyoty iQ. Malá Toyota je vůz o délce necelé tři metry, přičemž teoreticky může přepravit až čtyři cestující. Model iQ přichází s několika konstrukčními novinkami – kupříkladu  plochou palivovou nádrží pod podlahou vozu nebo asymetrickou palubní deskou. I přes svou velikost dosáhla Toyota iQ na pětihvězdičkové hodnocení v nárazových testech organizace Euro NCAP.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám