Hlavní obsah

Toyota iQ se bude nakonec prodávat i v Česku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení společnosti Toyota Motor Czech rozhodlo o dovozu automobilu do města s názvem Toyota iQ. Jeho oficiální dovoz do České republiky nebyl ještě nedávno plánován. Toyota iQ je malé městské auto pro čtyři cestující s délkou pouhé tři metry.

Článek

Model iQ se poprvé objevil na loňském autosalonu v Paříži. Cílem modelu iQ bylo postavit auto, které by pojalo čtyři pasažéry, ale při zachování celkové délky do tří metrů. Nakonec vůz měří pouhých 2985 mm, je široký 1680 mm a vysoký 1500 mm. Toyota tvrdí, že v něm mohou cestovat až čtyři osoby.

Toyota iQ se bude prodávat se třemi motory - benzínovým 1,0l VVT-i s výkonem 68 koní a malým turbodieselem 1,4 D-4D (90 k a 190 Nm). V průběhu roku přijde japonská automobilka také s benzínovým 1,33l Dual VVT-i. Litrový zážehový motor má emise CO2 99 g/km a kombinovanou spotřebou 4,3 l/100km. Naftová třináctistovka má spotřebu ještě o tři decilitry nižší.

V České republice by se měla Toyota iQ objevit v červnu 2009. Prodejní cenu zatím výrobce neuvedl. V Německu stojí základní motorizace 12 700 euro (343 000 korun), turbodiesel přijde na 14 900 euro (402 000 korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota Urban Cruiser - hranaté auto do města

Toyota začne od května prodávat kompaktní velkoprostorový vůz, který je podle slov výrobce určen především do města. Urban Cruiser zaujme na první pohled...

Výběr článků

Načítám