Hlavní obsah

Aston Martin Vantage s dvanáctiválcem se vrátí ve finální edici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současná generace Astonu Martin Vantage dostane dvanáctiválec stejně jako předchůdce. Automobilka o voze hovoří jako o finální edici a zveřejnila krátký klip se zvukem.

Foto: Aston Martin

Aston Martin (Ilustrační foto)

Článek

Automobilka Aston Martin vydala rozhodně jednu z nejkratších tiskových zpráv pokud ne vůbec, tak rozhodně za dlouhou dobu. Stojí v ní: „Slyšeli jste o něm. Rozhodně ho uslyšíte přijíždět. V12 Vantage. Není to jen limitovaná edice, je to finální edice.“ Spolu s rokem 2022 to je vše.

Spolu s krátkým klipem, na němž je nejdůležitější zvuk, nemusíme příliš přemýšlet, aby nám bylo vše jasné - automobilka příští rok vypustí na trh model V12 Vantage. Opráší tak recept malého auta s velkým motorem, kterého se léta držel předchůdce.

Současný vantage pohání čtyřlitrový přeplňovaný osmiválec od Mercedesu, který pracuje ve spoustě modelů této německé značky. Motor je to skvělý, ovšem na aston přece jen poněkud obyčejný. Dvanáctiválec však odhadujeme na vlastní 5,2l přeplňovanou jednotku. Ostatně, už se v šasi Vantage objevil - ve specialitce nazvané V12 Speedster.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vantage

Jaký bude mít výkon, zatím není jasné. Aston Martin tento motor používá v modelech DB11 naladěný na 629 koní a v DBS na 724 koní. Nečekejme, na rozdíl od minulé generace V12 Vantage, manuální převodovku, zato cenovka bude jistě adekvátně vysoká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám