Hlavní obsah

Aston Martin představil ostřejší verzi modelu V8 Vantage

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní model britské automobilky se dočkal výkonnější verze S. Aston Martin mírně zvýšil výkon motoru, nová je sedmistupňová převodovka, nové brzdy i devatenáctipalcová kola. Prodejní cena ještě není známa.

Článek

Aston Martin mírně zvedl výkon u 4,7 litrového osmiválce; nyní je výkon 321 kW, respektive 436 koní při 7300 otáčkách. Točivý moment vrcholí při 5000 otáčkách a má hodnotu 490 Nm. Novinkou je sedmistupňová samočinná převodovka Sportshift II, která má zkrácené převody. Nejvyšší rychlost ani zrychlení zatím britská automobilka neuvádí.

Přepracování se dočkalo i řízení, které má ostřejší převod 15:1 z dřívějších 17:1. Lepší jsou i brzdy a přepracování se dočkal i stabilizační systém, který nyní zasahuje později.

Přepracován je i výfukový systém, který je nyní hlučnější a zní sportovněji. Nová jsou i devatenáctipalcová litá kola a mírně upravený přední nárazník, který se očividně inspiroval u modelu V12 Vantage.

Objednávat lze tuto edici už nyní, přestože ceny zatím výrobce neoznámil. Oficiální premiéra se očekává na březnovém autosalonu v Ženevě. Verze S je dostupná pro obě karosářské varianty - kupé i roadster.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové fotografie Astonu Martin Rapide

Britská automobilka vydala nové fotografie svého nového modelu Rapide. Jde o první čtyřdvéřový, sportovně-luxusní model s logem Astonu. Pohání jej šestilitrový...

Výběr článků

Načítám