Hlavní obsah

Aprílový žert Volkswagenu vyvolal nadšení, lidé si přejí jeho realizaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské zastoupení automobilky jako aprílový žert oživilo ikonickou barevnou kombinaci z devadesátých let i na novém elektromobilu. Zákazníci se pro myšlenku okamžitě nadchli.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.3 Harlequin Edition

Článek

Aprílové žerty jsou populární i mezi automobilkami. Ty pravidelně připravují různé vtípky, které jsou někdy očividně přehnané, ale občas vyvolají obrovské nadšení a volání po jejich realizaci. A právě to se povedlo britskému zastoupení automobilky Volkswagen.

To se nejprve na sociálních sítích pochlubilo příspěvkem, který kombinoval čtyři barevné čtverce, jejichž odstín nejspíše fanouškům značky rychle připomněl speciální limitovanou edici modelu Volkswagen Polo Harlekin z devadesátých let.

Ten měl původně vzniknout jen v pár kusech určených pro propagační účely. Model inspirovaný reklamou na klasický VW Beetle ovšem vyvolal takové nadšení, že automobilka souhlasila s jeho kusově limitovanou výrobou pro trh.

Volkswagen připomíná slavné pestrobarevné Polo

AutoMoto

Během prvního dubna se pak automobilka Volkswagen pochlubila elektromobilem ID.3 Harlequin Edition, jehož karoserie měla být vyrobena z panelů lakovaných v kontrastních elektroluminiscenčních barvách, které dokonce umějí pulzovat do rytmu hudby přehrávané z palubního hudebního systému.

Automobilka nicméně nechtěla tahat zákazníky za nos příliš dlouho, a proto se již v následujícím odstavci přiznala, že jde o zcela smyšlenou edici, která vznikla pouze jako aprílový žertík. Jenže komentáře na sociálních sítí hovoří jasně: lidé si vizi pestrobarevného elektromobilu zamilovali a volají po její realizaci.

Vzhledem k tomu, že i původní Volkswagen Polo v edici Harlekin vznikl až na popud zákazníků, nedá se vyloučit, že se automobilka opět nechá zlákat k realizaci. Tedy nejspíš bez elektroluminiscenční funkce. Zákazníkům by evidentně stačilo samotné pestrobarevné lakování, které by model ID.3 oživilo a přidalo mu na zajímavosti.

Ostatně z vozů edice Harlekin se během let stal i zajímavý sběratelský artikl. Kromě modelu VW Polo, kterého vzniklo kolem necelých 4000 kusů, totiž Volkswagen vyrobil i speciální edici modelu Golf Harlequin, kterého jsou jen stovky kusů. S trochou fantazie by tak automobilka klidně mohla navázat s modelem ID.3.

Elektrický Volkswagen Golf zřejmě nahradí model ID.3, GTI v nabídce zůstane

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám