Hlavní obsah

Americká móda dřevěných panelů na autech se zřejmě vrací, ukazuje upravený Jeep

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovuzrozená ikonická SUV Jeep Wagoneer a Grand Wagoneer se v USA těší popularitě. Firma Wagonmaster se rozhodla, že vozům přidá nostalgický vzhled. Začala prodávat boční dekor ze dřeva.

Foto: Jeep

Jeep Grand Wagoneer L

Článek

Nejen v sedmdesátých letech minulého století si v zámoří jen těžko někdo představil Jeep Wagoneer bez dřevěného dekoru na dveřích. K modelu zkrátka tento vzhled patřil, stejně jako k dalším ikonám amerických silnic.

Ostatně, v různých verzích podobné ozdoby nabízela drtivá většina tehdejších amerických automobilek.

Jeep Wagoneer a Grand Wagoneer se v minulém roce na americký trh s velkou slávou vrátily, ale mnohé fanoušky zklamal právě fakt, že automobilka už nebude na bocích nabízet ikonický dřevěný dekor, což už před představením avizoval i šéf designu v Jeepu. Zájemci o takový vzhled ale i tak nebudou zklamáni.

Foto: Profimedia.cz

Jeep Wagoneer z roku 1976 s dřevěným dekorem

Americká společnost Wagonmaster se totiž rozhodla, že začne nabízet úpravu pro tyto modely, která už vyrobený vůz obohatí právě o dřevěné dekory na bocích.

Generální ředitel Chip Miller uvedl, že dekor stojí v přepočtu 45 tisíc korun a táhne se po obou bocích, a také přes páté dveře.

Jeep představil prodloužený Wagoneer a Grand Wagoneer L, atakují šest metrů délky

AutoMoto

A co víc. Hned několik dealerství Jeepu v USA si dekor tak oblíbilo, že si předobjednalo několik sad dopředu přímo pro zákazníky, kteří by rádi s wagoneerem odjeli už od prodejce s dřevěnými doplňky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám