Hlavní obsah

Američan chtěl nafingovat nehodu, kamery auta ho usvědčily z podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamerový systém na blíže neupřesněné tesle v Louisianě prokázal, že údajně sražený muž spadl sám ve snaze nafingovat nehodu. Vůz totiž nahrává záběry couvací kamery. Muži hrozí až pět let vězení.

Foto: Tesla

Boční kamera Tesly

Článek

Čím dál víc aut je dnes vybaveno kamerami kolem dokola, zejména proto, aby se řidičům snáze parkovalo, pohybovalo se lépe v terénu nebo v blízkosti zbytečně destruktivních betonových obrubníků.

Jen výjimečně však auto situaci kolem sebe i nahrává. Vozy Tesla to ale dělají a díky tomu byl překažen pokus o podvod Arthura Batese juniora ve Slidellu v americké Louisianě.

Podle informací, zveřejněných na facebookovém profilu slidellské policie, se incident stal v pátek 3. září.

Bates stál u blíže neupřesněného vozu značky Tesla, a když jeho řidič začal couvat, skočil za auto, kopnul do něj kolenem a svalil se na zem.

Tesla Model Y dorazil do Česka, ceny má odvážné

AutoMoto

Řidič mu šel vynadat a odjel, jenže Bates zavolal policii a záchranku s tím, že ho srazilo auto a ujelo.

Policie řidiče auta rychle našla a po shlédnutí videa Batese zatkla. Ten se přiznal k tomu, že si vše vymyslel. Hrozí mu pokuta od 100 do 1000 dolarů (2147 až 21 470 korun) a až pět let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám