Hlavní obsah

Alpine A110 v edici Enstone je oslavou motorsportu v obou rivalských zemích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Alpine se ještě před víkendovou Velkou cenou Velké Británie ve Formuli 1 rozhodla pro zajímavý krok. Speciální edicí svého sporťáku A110 přiznává, že druhým domovem hrdé značky z Dieppe je v rámci F1 právě Velká Británie.

Foto: Alpine

Alpine A110 S v edici Enstone

Článek

Přátelství, které by sotva někdo čekal. Hrdá francouzská automobilka Alpine patřící pod Renault oficiálně představila novou speciální edici modelu A110 Enstone Edition, která je inspirována závodním týmem F1 Alpine.

Připomínat má mimo jiné i to, že sídlo automobilky je pochopitelně ve francouzském Dieppe, ale to nejlepší pro motorsport tvoří firma ve druhém domově nedaleko slavného okruhu Silverstone ve Velké Británii.

Právě seriál Formule 1, který se tento víkend odehrál v Silverstone, inspiroval automobilku k oficiální premiéře speciálu. Bude se prodávat pouze ve Francii a Velké Británii a na trh dorazí v dotaci 300 vyrobených kusů. Speciál je inspirován motoristickým sportem, vychází z modelu A110 S a pod kapotou nabídne dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec s výkonem rovných 300 koní distribuovaných na zadní nápravu.

Endstone Edition, která dostala jméno podle britského sídla Alpine, obsahuje řadu speciálních vylepšení v interiéru. V kabině například bylo použito obložení z uhlíkových vláken stejných jako v monopostu F1. 

Nechybí ani sedadla Sabelt a plaketa s výrobním číslem vozu. Netradiční ovšem je, že firma zvolila jako lak kombinaci dvou odstínů šedé barvy a černé střechy. To vše doplňují černá osmnáctipalcová kola, stříbrné brzdové třmeny Brembo a volitelně si majitelé budou moci k autu dokoupit i aerodynamický kit.

Vůz se začal prodávat 6. července a startovací cena byla Alpine stanovena na 85 000 eur ve Francii (1,99 milionu korun) a 79 990 liber (2,2 milionu korun) ve Velké Británii.

Alpine slaví 100 let závodu v Le Mans limitovanou edicí ostré A110 R

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám