Hlavní obsah

Alpine A110 dostalo obří zadní křídlo a míří na závod do vrchu Pikes Peak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní značka Renaultu se zúčastní letošního závodu do vrchu v americkém Pikes Peak, který se koná 25. června. Kupé A110 k tomu bylo náležitě upraveno.

Foto: Alpine

Alpine A110 pro závod Pikes Peak.

Článek

První start značky Alpine na ikonickém Pikes Peaku je společným úsilím se závodním týmem Signatech. Na míru upravené kupé A110 před cestou do Colorada ještě stihne několik ostrých zkoušek.

Kromě dvoudílného křídla má závodní vůz na míru i přední splitter s velkými bočními deflektory, zatímco centrální ploutev je umístěna nad střešním vstupem, který přivádí vzduch do vylepšeného motoru. Agresivní difuzor je lemován deflektory, které jsou součástí větší aerodynamické sady, která také obsahuje zadní spoiler a přepracované boční prahy.

Pak jsou tu změny, které nevidíme. Hlavní z nich je motor, který má nyní výkon téměř 500 koní, 373 kW. V silniční verzi poskytuje přeplňovaný benzinový agregát o objemu 1,8 litru „jen“ 221 kW. Alpine se navíc podařilo snížit hmotnost na pouhých 950 kilogramů.

Trasa závodu Pikes Peak, kde se závodí už od roku 1916, je dlouhá 19,93 kilometru a má 156 zatáček. Odjezd se koná ve výšce 9400 stop (2865 metrů) nad mořem a končí ve výšce asi 4720 stop (1440 metrů) nad mořem.

Alpine láká na koncept ostrého hatchbacku. Představí se již brzy

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám