Hlavní obsah

Abarth, Alfa Romeo, Fiat a Jeep mají nové české zastoupení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emil Frey Group se dohodla s automobilovou skupinou Stellantis na převzetí distribuce značek Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Uzavření a uskutečnění transakce podléhá souhlasu příslušných antimonopolních orgánů.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia a Stelvio QV

Článek

Poté, co Emil Frey Group zastupující od roku 2016 Citroën, DS a Peugeot v roce 2019 převzal výhradní české zastoupení Opelu na základě akvizice PSA, nová dohoda obdobně navazuje na loňskou fúzi automobilek PSA a FCA, z níž vzešla skupina Stellantis. Ta v současnosti vyrábí ve 30 zemích a má obchodní zastoupení na 130 trzích po celém světě.

Po uzavření transakce bude skupina Emil Frey Group dovážet celkem devět značek Stellantis do Česka a na Slovensko a osm značek Stellantis do Maďarska. Převezme odpovědnost za všechny středoevropské a východoevropské aktivity FCA v Maďarsku, České republice a ve Slovenské republice, včetně zaměstnanců. Převedeny budou rovněž všechny stávající smlouvy s koncesionáři.

Těsný souboj největších evropských automobilek. Volkswagen se loni udržel před Stellantisem

AutoMoto

„Díky této dohodě bude náš stávající obchodní model ještě výkonnější, a tedy výhodnější pro naše koncesionáře i zákazníky. Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep jsou nesmírně zajímavé a ikonické značky,” uvedl generální ředitel Emil Frey Group Gerhard Schuermann.

Emil Frey Group je švýcarská soukromá rodinná firma, která v automobilovém průmyslu působí víc než 90 let. Na českém trhu působí od roku 1993. Krom značek Stellantis je výhradním dovozcem vozů Subaru, patří ji také několik dealerství dalších značek, jako Kia, Suzuki nebo Toyota.

Spojení FCA a PSA schválili akcionáři, vzniká čtvrtá největší automobilka

AutoMoto

Stellantis je čtvrtým největším výrobcem aut na světě. Pod skupinu Stellantis patří značky Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move a Leasys.

Firma na začátku března oznámila, že od roku 2030 chce v Evropě prodávat pouze elektromobily. Proto hodlá rozšířit svou nabídku elektromobilů na více než 75 modelů a dosáhnout prodeje pěti milionů elektromobilů ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám