Hlavní obsah

Abarth 600 má být druhým ostrým elektromobilem značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrický Abarth 500e by mohl během dvou let dostat většího sourozence, crossover Abarth 600e. Spekulace hovoří i o možném pohonu všech kol, který ale zatím v žádném technicky spřízněném produkčním autě není.

Foto: Abarth

Abarth 500e (ilustrační foto)

Článek

Italská značka Abarth, která se specializuje na úpravy fiatů, před pár měsíci představila ostřejší verzi elektromobilu 500e. Za dva roky by ho měl doplnit druhý, větší podobný vůz, založený na elektrickém Fiatu 600. Naznačil to šéf značek Fiat a Abarth Olivier François, když britskému webu Autocar na otázku na toto téma odpověděl: „Je to logické.“

Pokud by tedy ostrá elektrická šestistovka opravdu vznikla, dá se očekávat, že by podobně jako 500e byla oproti běžnému provedení o něco silnější. Britové odhadují něco kolem 190 koní a 270 Nm. Také by mohla mít jízdní režim pro závodní okruhy, i když to bude crossover.

Abarth v minulosti uvedl, že blesková akcelerace – jedna ze snadno dosažitelných silných stránek elektrického pohonu – není jeho cílem u nového portfolia modelů. Snaží se o přesvědčivější výkony ve středním pásmu.

Otázkou zbývá, jestli potenciální Abarth 600e dostane druhý elektromotor pro pohon všech kol. Podle konceptu elektrického Jeepu Avenger, odhaleného na loňském pařížském autosalonu, by to mohla platforma e-CMP, kterou malé elektromobily koncernu Stellantis zatím používají, umožňovat. Ať to bude jakkoliv, ostrá elektrická šestistovka by mohla být na světě v roce 2025.

První elektrický Abarth je na světě

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám