Hlavní obsah

Do pátku bude horko, pak se výrazně ochladí a na horách bude sněžit

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až do pátku by se teploty v České republice měly pohybovat okolo 25 stupňů, pak se však prudce ochladí. V neděli klesne rtuť teploměru až na 10 stupňů, na horách se mohou objevit i sněhové srážky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V následujících dnech bude obloha nad Českou republikou převážně zatažená s občasnými přeháňkami, místy i bouřkami. Až do pátku se budou teploty pohybovat v rozmezí od 20 do 30 stupňů. Potom se výrazně ochladí.

„Bude k nám proudit teplý a vlhký vzduch od jihozápadu. Jeho příliv ukončí z pátku na sobotu výrazná studená fronta postupující přes střední Evropu od severozápadu,“ informuje Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ).

Ve středu bude v České republice polojasno až oblačno. Na západě bude zataženo s deštěm, naopak na východě má být skoro jasno. Místy se mohou vyskytnout srážky a ojediněle i bouřky. Denní maxima se budou pohybovat mezi 20 až 24 stupni Celsia.

Pátek bude nejteplejší

Také čtvrteční den bude převážně polojasný s přeháňkami a bouřkami na některých místech. Ráno se ještě mohou objevit mlhy. Zatímco noční teploty mohou klesnout až na 7 stupňů, odpoledne už se rtuť teploměrů vyšplhá až na 26 stupňů Celsia.

V pátek bude během dne oblačnosti přibývat a přeháňky s bouřkami zasáhnou většinu území. Někde mohou padat i kroupy. „V bouřkách se ojediněle vyskytnou přívalové srážky, kroupy a silné nárazy větru,“ varuje ČHMÚ. Z následujících několika dní bude pátek nejteplejší, v noci se budou teploty pohybovat mezi 15 až 11 stupni, odpolední maxima dosáhnou dokonce 25 až 29 stupňů.

Prudký teplotní zlom přijde v sobotu, kdy přes den naměříme maximálně 13 až 17 stupňů, v noci bude 14 až 10 stupňů. Zpočátku dne bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Srážky mohou být od 800 metrů nad mořem dokonce sněhové.

Odpolední maxima v neděli se budou pohybovat od 10 do 14 stupňů a výraznější oteplení se nečeká ani v dalších třech dnech. Až do příští středy se bude teplota pohybovat mezi 13 až 18 stupni. V těchto dnech bude polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami, které mohou být na horách sněhové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám