Hlavní obsah

Cestou z Prahy na prodloužený víkend po D1 se připravte na parkoviště

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pro mnohé začínají v pátek odpoledne čtyři dny volna, což se projevuje na velmi silném provozu na silnicích. Řidiči však musí počítat i s velkým zdržením, například na výjezdu z Prahy po dálnici D1. Již ve tři hodiny odpoledne činila kolona šest kilometrů, po 17. hodině to nebylo lepší.

Foto: Dálniční kamerový systém

Odjezd z Prahy po D1 u Prahy v pátek ve tři hodiny odpoledne.

Článek

Důvodem je zúžení ze tří na dva jízdní pruhy kolem jedenáctého kilometru směrem od metropole. Silničáři tam opravují vozovku. Řidiči musí s kolonou počítat nejméně od Průhonic, stále se ale prodlužuje. Lepší to není ani na nové části pražského okruhu, kde se tvoří kolona vozidel, které se chtějí na dálnici D1 připojit.

Podle pražského Dopravního informačního centra je provoz na stupni číslo pět, který je označován za dopravní kolaps, mezi pátým a jedenáctým kilometrem D1. V místě je také uzavřen sjezd na Říčany, jelikož silničáři opravují připojovací nájezd.

Foto: Dálniční kamerový systém

Kolona vozidel před na pražském okruhu před připojením na dálnici D1 v pátek po třetí hodině.

Také na Jižní spojce jsou dopravní komplikace. "Víceméně celá Jižní spojka od opravovaného Lanového mostu k Barrandovskému mostu stojí. Podepsal se na tom začátek prodlouženého víkendu," řekl ČTK Radoslav Guth z Dopravního informačního centra.

Kolony se podle něj tvoří i na dalších místech v Praze. "Na ulici Milady Horákové je nejvyšší stupeň provozu celý den a jako každý den je velmi hustý provoz třeba na Nuselském mostě nebo v Ječné ulici," dodal.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kolony na Jižní spojce v Praze

Problémy měli v pátek odpoledne řidiči také na D1 ve směru na Brno na Vysočině. Po 14:00 havarovalo šest automobilů na 164. kilometru.

"Havárie se obešla bez zranění a bez výraznějšího omezení provozu," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Další čtyři vozy havarovaly podle mluvčí kolem 16:00 na kraji vzniklé kolony na 162. kilometru. Také tato nehoda si nevyžádala zranění a provoz na dálnici nebyl přerušen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám