Hlavní obsah

S Whitney Houstonovou se rozloučila rodina a přátelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newark
Aktualizováno

Na 1500 příbuzných a přátel se v sobotu v Newarku v americkém státě New Jersey sešlo k rozloučení se zesnulou zpěvačkou Whitney Houstonovou. Mezi hosty byli hudebník Stevie Wonder, televizní moderátorka Oprah Winfreyová či Houstonové partner z filmu Osobní strážce Kevin Costner.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Odvoz těla Whitney Houstonové z kostelaVideo: Reuters

 
Článek

Soukromý obřad doprovázela přísná bezpečnostní opatření, zároveň byl ale smuteční ceremoniál v baptistickém kostele Nové naděje, kde Houstonová jako dítě zpívala ve sboru, přenášen živě na internetu.

Pohřeb zahájil emotivně živelný gospelový sbor za doprovodu kapely, v níž nechyběly trumpeta a bicí. Skladby provázel potlesk. Následovaly projevy známých i příbuzných, přičemž nechyběly ani vzpomínky s příměsí humoru.

Řečníci na Houstonovou vzpomínali jako na obětavou a srdečnou přítelkyni. Připomínali také její pevnou víru v Boha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřební vůz přiváží rakev s tělem Whitney HoustonovéVideo: Reuters

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hosté přijíždějí na pohřeb Whitney HoustonovéVideo: Reuters

Foto: ČTK/AP

Svíčky se zpěvaččiným portrétem před kostelem Nové naděje

Foto: Mike Segar , Reuters

Vůz s rakví Whitney Houstonové projíždí Newarkem.

Na pohřbu nechyběly především hudební osobnosti včetně Alicia Keysové, Eltona Johna, Stevieho Wondera, Beyoncé či Jay-Z. Kvůli zdravotní indispozici nedorazila Houstonové kmotra Aretha Franklinová, která měla na pohřbu zpívat vedle Wondera. K mikrofonu za piano usedla i Alicia Keysová a zpíval též R Kelly.

Mezi řečníky objevil také Kevin Costner, který ztvárnil po boku Houstonové roli ve filmovém hitu Osobní strážce. Vzpomínal na natáčení a řekl, že lidé se divili, jak může být tak nesourodá dvojice filmovým párem. "Měli jsme ale k sobě blízko," prohlásil Costner s tím, že stejně jako Houstonová vyrostl mezi baptisty.

Promluvila i Houstonové sestřenice, zpěvačka Dionne Warwicková.

Navzdory původním proklamacím o zákazu se pohřbu zúčastnil i Houstonové exmanžel Bobby Brown vedle dcery Bobbi Kristiny. Brown obřad ale po chvíli opustil.

Ceremoniál trval tři a půl hodiny, končil vynesením rakve za doprovodu největšího hitu zpěvačky, remaku písně I Will Always Love You.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Whitney Houstonovou pohřbí v NewarkuVideo: Reuters

Příčina smrti potvrzena nebyla

Whitney Houstonová zemřela minulý víkend v koupelně hotelového pokoje v Los Angeles. Její tělo bylo nalezeno ve vaně. Zatím nebylo potvrzeno, zda se nacházela pod vlivem opiátů, a co bylo příčinou smrti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Whitney Houstonová a její proměny za posledních dvacet letVideo: Reuters

Whitney Houstonová prodala za svou kariéru 170 miliónů alb. Na vrcholu slávy byla v 80. a 90. letech. V Česku se proslavila zejména rolí a písněmi z filmu Osobní strážce. Celosvětovými hity se tehdy stal remake I will always love you, ale i tituly I’m every woman nebo Run to you. Rádia v ČR hrají i její starší hit I wanna dance with somebody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výběr z filmových rolí Whitney HoustonovéVideo: Reuters

Houstonové kariéru neslavně poznamenalo manželství s raperem Bobbym Brownem, jenž za držení drog skončil i ve vězení. Zpěvačka se stala závislou, i když se později s Brownem rozvedla. V roce 2010 v televizi prohlásila, že s drogami skoncovala, což ale podle svědectví nebyla tak úplně pravda. Pak stačila ještě vydat jedno album, po němž následovalo nevydařené koncertní turné. V letošním roce plánovala návrat na pódia.

Její předčasná smrt vyvolala novou vlnu zájmu o její nahrávky i přesto, že jejich ceny hned vyletěly až na dvojnásobek oproti původním.

Na počest zesnulé podle deníku Star Ledger vyhlásily i newarské gangy na den klid zbraní.

Whitney Houstonová - I Will Always Love You

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám