Hlavní obsah

Zloděj odzbrojil policistu a při útěku si vpálil kulku do hlavy

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Policejní inspekce vyšetřuje od středečního podvečera na Plzeňsku závažný případ. Podle informací Práva padesátiletý muž, který byl přistižen při krádeži na železnici, odzbrojil jednoho ze zakročujících policistů a z jeho pistole si při útěku vpálil kulku do hlavy. O jeho život teď bojují lékaři v plzeňské fakultní nemocnici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Jsme stále na místě. Šetření ještě není ukončeno,“ potvrdila Právu mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

Tím nešťastným policistou by měl být podle zatím neoficiálních informací příslušník obvodního oddělení ve Stodě na jižním Plzeňsku. Zloděje naháněl společně s kolegou, ale potom se rozdělili. Toho lapka využil, na osamoceného policistu namířil jakýmsi předmětem, přičemž strážce zákona zřejmě v domnění, že jej pachatel ohrožuje zbraní, dobrovolně vydal svoji služební pistoli. Muž ji sebral a pak se dal na útěk.

Mezitím se na místo sjížděly další policejní posily včetně vrtulníku a pronásledování pokračovalo. K sebevraždě se zloděj rozhodl ve chvíli, kdy už byl prakticky obklíčen a neměl šanci uniknout. „Byli jsme na místo přivoláni policií. Muž měl střelné poranění hlavy a v kritickém stavu jsme jej převezli do nemocnice,“ potvrdila na dotaz Práva mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám